Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-26 02:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/04/06/heders-at-han-som-backade-pa-bilen/

Epsteins STHLM

Heders åt han som backade på bilen

Rätta artikel

Lappen på bilrutan om skadan på min bil ...

... som värmde mitt hjärta.

Bilen stod parkerad i Storkyrkobrinken. Direkt såg jag den handskrivna lappen fastsatt under vindrutetorkaren på framrutan. ”Hej. Jag backade på din bil. Jätteledsen. Men du får gärna ringa mig på 073 xxx xxx x”.

Vad glad jag blev! Inte för att bilen bivit påbackad utan för att den skyldige gav sig tillkänna. Det är inte första parkeringsskadan jag drabbats av men första gången den skyldige står för sin handling, vilket jag också sade när jag ringde upp.

”Det gör inget att du backade på min bil den är så bucklig ändå. Jag blev bara så förvånad och glad att du inte bara åkte iväg utan ge dig tillkänna, Heders”, inledde jag. ”Ja, men det är ju självklart”, sade han. ”Tyvärr inte för alla”, var jag tvungen att upplysa honom. Han lät lika förvånad som lättad när vi avslutade samtalet.