Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-13 12:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/04/09/kameranordar-skynda-och-fynda/

Epsteins STHLM

Kameranördar, skynda och fynda!

Lars Epstein
Rätta artikel

Den stora kameraloppisen med 38 bord pågår till klockan 15 på lördagen ...

... och där kan man fynda allt från billiga filmrullar ...

... till fina Leicaobjektiv ...

... och gamla framkallningsskålar ...

... eller varför inte en gammal hederlig bälgkamera.

Årets fotoloppis pågår i skrivande stund på NTI-gymnasiet, Crafoords väg 12 i Vasastan. I trängseln stöter jag på ”loppiskungen” Mattia Marchi. Det var han som startade den första kameraloppisen på Timmermansgården på Söder förra året. Men han blev tvungen att byta lokal eftersom det blev för trångt där.

Mattia Marchi räknar med cirka tusen besökare i år till de 38 borden där allt från gamla bälgkameror till svartvita filmrullar, framkallningsskålar och ljusmätare finns att fynda. Loppisen stänger klockan 15.00. Det är alltså skynda och fynda som gäller för alla kameranördar.