Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 22:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/04/09/slasvernissage-pa-soder/

Epsteins STHLM

Slasvernissage på Söder

Rätta artikel

Ett antal verk av Slas ställs ut på KGB (Kjellerås Galleri Bageri) på Folkungagatan 58.

Vernissagen var välbesökt.

Det är Ingrid Pettersson som låter ställa ut sina Slas-tavlor varav de flesta är till försäljning ...

... dock inte denna som var en personlig gåva från Slas till Ingrids och hennes bror Nisses mamma ...

... däremot den här litografin som man undrar varifrån motivet är hämtat.

Ingrid Petterssons bror Nisse blev kompis med Stig Claesson, Slas, i början på 1940-talet när han jobbade på Lantbruksförbundet och Slas var springsjas där. Och vänskapen höll i sig när Nisse Pettersson blev utbildad arkitekt och flyttade till Pennsylvania och blev verksam där.

Ingrid Pettersson har kvar de båda nu bortgångna vännernas korrespondens. ”Härlig läsning”, berättar hon. Men hon har också en antal tavlor från Slas som hon nu ställer ut på KGB (Kjellerås Galleri Bageri) på Folkungagatan 58. De flesta är till salu. ”Man kan ju inte ta med dem i graven och barnbarnen vill inte ha dem”, berättar hon på den välbesökta vermissagen då flera av verken också såldes. Men inte alla.