Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-20 20:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/04/18/daniel-hellden-premiarplanterade-pa-farfars-kusins-torg-i-hokarangen/

Epsteins STHLM

Daniel Helldén premiärplanterade på farfars kusins torg i Hökarängen

Rätta artikel

En gul ranunkel premiärplanteras ...

...  i en blomsterpotta på David Helldéns torg i Hökarängen ...

... av blomsterborgarrådet Daniel Helldén ...

... kusinbarnbarn till arkitekten David Helldén som ritat det moderna Hökarängen.

Blått och gult är årets färger i stadens blomsterpottor och planteringar. Blomsterborgarrådet Daniel Helldén premärplanterade blå penséer och gula ranunkler inför smattrande kameror på David Helldéns torg i Hökarängen.

Daniel Helldén och David Helldén, släkt? Ja, det är farfars kusin, berättade Daniel Helldén. Arkitekten David Helldén (1905-1990) ritade större delen av centrala Hökarängen liksom den första Hötorgsskrapan, den närmast Konserthuset.

Årets blomsterfägring planteras på över tvåhundra ställen runtom i Stockholm under innevarande vecka. Sommarängen är årets tema med färger från citrongult till blåviolett. Till midsommar planteras sommarblommorna och till hösten höstblommorna.