Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-06 03:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/04/30/scenen-helt-felplacerad-vid-valborgsfirandet-pa-riddarholmen/

EPSTEINS STOCKHOLM

Scenen helt felplacerad vid Valborgsfirandet på Riddarholmen

Facklorna tänds på Stortorget ...

... och fackeltåget är igång ...

... och möter högvakten i Storkyrkobrinken ... 

... och anländer till Riddarholmen ...

... och brasan tänds och fotograferas ...

... och vårstämning uppstår ...

... men tyvärr förblir kören som sjunger vårsånger osynlig för flertalet eftersom scenen är helt felplacerad.

För fyrtionde året (inte i rad) firades Valborg på Riddarholmen med fackeltåg från Stortorget och sång och vårtal. Tyvärr har scenen de senaste åren fått en olycklig placering så att merparten av de tusentals stockholmare som söker sig till Riddarholmen för att fira Valborg inte ser och knappast heller hör körerna som sjunger vårsångerna.

Tidigare år stod scenen på lägsta plan, samma som själva majbrasan, alldeles nedanför Everts Taubes staty. Nu har den flyttats upp närmare Wrangelska palatset vilket gör att publiken närmast scenen effektivt skymmer sikten för den stora majoriteten som befinner sig på det lägre planet i höjd med brasan. Och det är ju synd.