Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-20 07:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/04/30/zappo-staller-ut-och-ar-curator-for-nasta-helgs-graffitievent-i-snosatra/

Epsteins STHLM

Zappo ställer ut och är curator för nästa helgs graffitievent i Snösätra

Rätta artikel

Vernissage på galleri Konstart ...

... av Pierre "Zappo" Tsappos graffitibilder. Här är han i samspråk med galleristen Jessica Mihai ...

... och här några besökare på vernissagen.

Själv träffade jag "Zappo" för 25 år sedan när han målade en stor graffitimålning i Norrköping. (Klippet ur DN den 5 oktober 1991).

”Vågar du verkligen ställa ut de här fotografierna av dina målningar i tunnelbanan på 1990-talet”, frågar jag graffitimålaren Pierre ”Zappo” Tsappos som har vernissage på en liten utställning på galleri Konstart på Hökens gata 11. ”Ja, det här är preskriberat och nu är jag för gammalt för sånt”, svarar han.

I stället är han nu ”curator” för den stora graffitihändelsen i Snösätra industriområde i Rågsved där uppåt hundra graffitimålare kommer att vara i gång i slutet av veckan som kommer och där det blir stor vernissage av något som kallas ”Spring Remake” nästa lördag och söndag.

Själv träffade jag ”Zappo” för tjugofem år sedan, hösten 1991, då han höll på med en stor väggmålning i Norrköping. Jag var där och gjorde reportage för DN.

Målningen i Norrköping som är trettio meter lång och fyra meter hög domineras av en jaguar i en hotad regnskog. Den var egentligen avsedd att målas på Hornsgatspuckeln. Stockholms dåvarande kulturborgarråd Per Sundgren (v) stödde idén. Men han fick inte majoritet för sin uppfattning så den målades i Norrköping i stället.

Regnskogsmålningen finns fortfarande kvar och kan komma att kulturskyddas, berättar ”Zappo”. Så kan det gå.