Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 17:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/05/01/de-yngstas-egna-1-maj-budskap/

Epsteins STHLM

De yngstas egna 1 maj-budskap

Rätta artikel

"Bli Feminist" ...

... "Bu bu för kungen å hans fru" ...

... "Hjärtat sitter till vänster" ...

... "Släng inte maten och sluta använda giftiga avgaserna" och "Sluta kriga" ...

... "Nej till snus o cigaretter" ...

... och "Mer pengar till ungdomsbasketen".

Egenhändigt tillverkade plakat i 1 maj-tågen drar till sig större uppmärksamhet än de färdigtryckta. Oftast är det barnen som gjort egna plakat, antingen hemma eller vid de stationer som tillhandahåller färg, pappskivor och träpinnar före avmarschen.

Alltid är det väl inte barnen som kommit på vad det ska stå på plakaten. Jag misstänker att föräldrarna varit till stor hjälp ibland. Men inte alltid förstås. Jag fotograferade några av de personligt utformade plakaten skapade och burna av de yngsta med de lite annorlunda åsikterna och budskapen. Uppiggande.