Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 15:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/05/08/de-42-flaggorna-ar-hissade-spektaklet-kan-borja/

Epsteins STHLM

De 42 flaggorna är hissade - Slovenska flaggan upp och ned - Spektaklet kan börja

Rätta artikel

Avspärrning på Skeppsbron tidigt  på söndagsmorgonen.

Statsbesök? 

Nej. Flagghissningsceremoni ...

... med anledning ...

... av den kommande Eurovisionstävlingen ...

... övervakad av några turister ...

... och några fans.

42 soldater ur livgardet i sina uniformer modell 1886 inklusive kaskar prydda med vita plymer à la gammaldags lampskärmar på sina huvuden tågade taktfast in innanför polisavspärrningarna på Skeppsbron strax före klockan åtta på söndagsmorgonen anförda av musikkåren och ställde sig vid varsin av de 42 provisoriskt uppställda flaggstängerna mittemot slottet.

På slaget åtta började var och en hissa de 42 Eurovisionsdeltagande ländernas flaggor vilka nådde toppen på flaggstängerna i lite olika takt. Den slovenska flaggan kom långt efter de övriga eftersom den först hissades upp upp och ned och snabbt måste halas innan den kunde hissas upp igen.

Den norska flaggan var  klart i topp före den svenska. Ett tecken från ovan hur de kommer att gå i själva schlagertävlingen i Globen på lördag? Hela ceremonin filmades av en grupp morgonpigga japanska turister och några till. Spektaklet kan börja. På söndagskvällen sker den stora invigningen i Stadshuset.