Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 13:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/05/10/stora-forandringar-i-trafiken-runt-slussen-i-sommar-och-framover/

Epsteins STHLM

Stora förändringar i trafiken runt Slussen i sommar och framöver

Rätta artikel

Stockholms sprillans nya trafikdirektör, KTH-professorn, Jonas Eliasson förvarnade om trafikproblemen som kommer att uppstå vid och runt Slussen när rivningarna börjar i sommar ...

... och den nya provisoriska bron från Skeppsbron upp till Hornsgatan tas i bruk ...

... och när Katarinavägen stängs av för all trafik utom för cyklisterna och Saltsjörampen från Stadsgården likaledes stängs av och köer på andra gator uppståt som en konsekvens ...

... men redan i dag är det förbjudet för privatbilister att passera Skeppsbron i höjd med Räntmästartrappan, något de flesta struntar i.

För Nackabornas del försvinner möjligheten att åka ända in till Slussen med Saltsjöbanana den 10 juni.

I sommar kommer den östra delen av Slussen, den närmast Saltsjön, att börja rivas. Då kommer också den provisoriska bron som just nu byggs från Skeppsbron till till Södermalmstorg och Hornsgatan att tas i bruk och Katarinavägen att stängas för trafik  i fyra år (utom för cyklister och gående) medan rivningsarbetena pågår. Bussarna får under rivningstiden provisoriska hållplatser på Södermalmstorg och kommer att köra Söderledtunneln och Folkungagatan så länge Katarinavägen är avstängd.

Bilisterna från Nackahållet som kör Stadsgården in mot stan kommer inte att kunna svänga av vid Slussen mot Gamla stan eftersom Saltsjörampen stängs av. De får istället köra Söder Mälarstrand fram till Torkel Knutssonsgatan och köra Hornsgsatan österut till Slussen om de ska åka in mot stan, då via Munkbron eftersom Skeppsbron inte är tillåten väg.

Det är redan i dag förbjudet för privatbilister att passera Skeppsbron i höjd med Räntmästartrappan, något många bilister antingen är okunniga om eller struntar i. De okunniga kanske kan ursäktas med den den närmast obefintliga skyltningen.

Vid den trafikträff som Stockholms stad ordnade tillsammans med ett par grannkommuner, Trafikverket och SL på tisdagen meddelades också att Saltsjöbanan slutar att gå från och till Slussen den 10 juni. Mellan den 11 juni och 21 augusti är hela Saltsjöbanan avstängd och från den 28 augusti och tills vidare (för gott?) trafikeras den endast mellan Saltsjöbaden och Henriksdal.