Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 12:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/05/11/klurig-fraga-vilken-holme-kallades-tidigare-for-rakneholmen/

Epsteins STHLM

Klurig fråga: Vilken holme kallades tidigare för Räkneholmen?

Rätta artikel

DN-journalisten Eva-Karin Gyllenberg intervjuas av legendariske sportjournalisten Tommy Engstrand vid releasen av hennes bok "Stockholm Quiz" ...

... och här signerar hon ett ex av boken till Stockholm konsts Mårten Castenfors.

Min kollega Eva-Karin Gyllenberg som svarar på läsarfrågor om Stockholm i DN och sätter i hop kluriga quiz-frågor som vållar läsarna huvudbry har samlat ihop sig till en diger volym med frågor om Stockholm, ”Stockholm Quiz” (Ordalaget Bokförlag), lämplig för den som tycker det är lite magert med sådana i tidningen.

”Många namn får leva vidare, andra byts ut. Stadsholmen bytte namn till Gamla stan, men vilken holme kallades tidigare för Räkneholmen? A Kastellholmen, B Långholmen, C Reimersholme”, är ett av 444 exempel på frågor och svarsalternativ i tjugo olika kategorier i boken.

Vid bokreleasen i VIP-rummet i anrika Stockholms stadion under läktaren vid Lidingövägen fick de närvarande 20 frågor att svara på. Min blygsamhet förbjuder mig att berätta vem som kom tvåa med 15 rätt och nöjd travade hem med ett bokpris under armen.

PS. För den som händelsevis inte vet att Räkneholmen (också kallad Räkenholmen och Räkningeholmen på gamla kartor) bytte namn till Reimersholme den 24 juni 1798 efter den inflytelserike rådmannen Andrs Reimers som fyllde 70 år samma dag och ägde en gård där, så meddelas detta härmed.