Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 17:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/05/12/ny-park-anlaggs-pa-sodermalm/

Epsteins STHLM

Ny park anläggs på Södermalm

Rätta artikel

Landskapsarkitekten Karin Mehlis (längst till vänster) och parkingenjören Kenneth Kempendahl (längst till höger) visar den nya parken med stadsodling som tema ...

... som ska invigas om två veckor ...

... och här står gräslöken ...

... och här de späda rabarberna som ska planteras i de kulöra odlingslådorna.

Parkvandringen på Söder avslutades vid det populära Tanto Strandbad som i sommar också får bastu. Ett mått på badets  popularitet kanske antalet besök i toalettanläggningen förra sommaren kan sägas vara, 68 000.

Om två veckor invigs en alldeles nyanlagd park, Mommas Park (inte Mammas), vinkelformad, med stadsodling i färggranna gula och apelsinfärgade lådor som huvudinnehåll men också med fruktträd, gräsmattor och sittplatser. Parken nås antingen från Torkel Knutssonsgatan eller från den nya Jakob Mommas Gata bakom Momma Renstiernas palats. Just nu pågår slutfasen i anläggningsarbetet.

Parkingenjören Kenneth Kempendahl och landskapsarkitekten Karin Mehlis från Södermalms stadsdelsförvaltning var mycket nöjda med att kunna presentera en ny park på gång när de ledde runt intresserade söderbor på en parkvandring på torsdagskvällen och berättade om planerade och genomförda parkupprustningar på Södermalm.

Musikpaviljongen i Vitabergsparken ska renoveras och Rosenlundsparken får en dansbana med trägolv i sommar. Tanto strandbad som blivit en succé ska få en bastu i år och de omdiskuterade palmerna kommer på plats i början på juni, i år helt i plast. Vid badet står en mäktig toalettanläggning, förmodligen stans mest frekventerade. Den hade förra sommaren inte mindre än 68 000 besök, ett bra mått på det relativt nyanlagda badets popularitet.