Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-18 08:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/05/14/oppet-hus-hos-mosebackes-konstnarer-aven-pa-sondagen/

Epsteins STHLM

Öppet hus hos Mosebackes konstnärer även på söndagen

Många var besökarna i Gunnel Heinemans ateljé när Mosebacke ateljéhus hade öppet hus på lördagen (fortsätter på söndagen).

Här Gunnel Heineman (till vänster) i samspråk med konstnären Elisabeth Gothe.

Även hos konstnären Hasse Lindroth (till vänster) var det en ström av besökare. Han visar sina grafiska blad ...

... men också suggestiva fotografier från 1960-talet.

Musiker spelade svängig jazz för att locka in besökare i ateljéhuset.

I Gunnel Heinemans ateljé var det fullt med besökare på lördagen när konstnärerna i Mosebacke ateljéhus hade öppet hus på lördagen (fortsätter på söndagen kl 12-16).

Utanför på Fiskargatan stod flera av hennes barnbarn och ett barnbarns barn och spelade svängig tradjazz för att locka in fok till ateljéerna.

Gunnel Heineman tillhör veteranerna (född 1921) i ateljéhuset och är fortfarande aktiv även om synen har försvagats med åren. Fina är hennes poetiska porträtt. Några, som av Ingmar Bergman, Birgit Nilsson och Birgit Cullberg, vävdes till gobelänger på Handarbetets vänner en gång i tiden.

Även hos grafikern Hasse Lindroth strömmade besökarna in. Förutom alla sina svartvita och färglagda grafiska blad visade han suggestiva fotografier från 60-talet med motiv från såväl Stockholm som Paris. Dessa fotografier visade sig äga en poetisk skärpa som Hasse Lindroth själv inte var riktigt medveten om när han satte sig för att skanna in de gamla negativen som legat gömda och glömda i många år och nu är utskrivna på fint bomullspapper för att inte gulna med åren.

Mycket sevärt således för den som tar chansen att titta in i Mosebacke ateljéhus på söndagen.