Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 21:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/05/16/lackra-snittar-nar-popup-parken-invigdes-pa-humlegardsgatan/

Epsteins STHLM

Läckra snittar när popup-parken invigdes på Humlegårdsgatan

Rätta artikel

SEB Liv Tryggs Lars Kinneholm och trafikborgarrådet Daniel Helldén (till höger) klipper gröna bandet och inviger ...

... den s.k. popup-parken på Humlegårdsgatan ...

... vid vilken de allra läckraste snittar ...

... godare än några andra ...

... jag själv smakat vid någon tidigare kommunal invigning. Kanske inte så konstigt då det är gott om stjärnkockar i det aktuella området. 

Tevekocken Karl Ljung i samtal med trafikborgarrådet. Jag gissar nog inte fel om jag antar att Karl Ljung gärna ser att bilarna permanent försvinner från Humlegårdsgatan. Och varför inte.

Läckrare snittar vid en kommunal invigning än de som serverades när Östermalms första popup-park invigdes på Humlegårdsgatan har åtminstone aldrig jag smakat. Kanske inte så konstigt när det ligger flera stjärnkrogar i det aktuella området (från Humlegårdsgatan vid Sturegatan och en bit upp mot Östermalmstorg) som under sommaren fram till den sista augusti är avspärrat för bilar och möblerat med arkitektritade sittplatser för fotgängarna.

Det är fastighetsägaren SEB Liv Trygg tillsammans med hyresgästerna i kvarteret bekostar möblemanget. Lars Kinneholm från SEB Liv Trygg som tillsammans med trafikborgarrådet Daniel Helldén (mp) invigde popup-parken genom att klippa av det gröna (!) bandet hoppas att detta är inledningen till att Humlegårdsgatan permanentas som gågata. Men dit är det en bit kvar. Först måste projektet utvärderas och sedan måste varutransporterna till Sturegallerian lösas på något sätt, enligt Daniel Helldén. Kanske Humlegårdsgatan förvandlas till ständig gågata någon gång i framtiden.