Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-18 08:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/05/19/gratis-teater-i-gronskan-varje-dag-hela-sommaren-i-tre-manader-i-stan/

Epsteins STHLM

Gratis teater i grönskan varje dag hela sommaren i tre månader i stan

Preview Parkteatern var det i Galärparken på torsdagen. Parkteaterchefen Sissela Kyle presenterade smakbitar ur sommarens program. Bland annat ska hon själv medverka musikalen Trollflöjten 2.0 som har urpremiär i Vitabergsparken den 1 juni.

Dollywood, en scenisk roadmovie genom Dolly Partons liv och musik, spelas av Anna Bromee och Anna-Lena Hemström i Galärparken 9 juli men också på platser utanför stan i augusti.

Ståuppkomikern Ann Westin uppträder i Vitabergsparken 17-18 augusti.

Dansaren Johnny McMillan från Kungliga baletten är en av dansarna som uppträder i Vitabergsparken 14 och 16 augusti.

Peter Pohls "Janne, min vän" spelas av Per Öhagen på flera skolgårdar i augusti.

Maria Nohra uppför i Galärparken den 12-13 juli sin halsbrytande enmansshow om hur det är att växa upp i två kulturer samtidigt. 

Lotta och Mikael Ramel sjunger sin pappa Povels sånger på Hägerstensåsens amfiteater 2-3 augusti och på Långholmens amfiteater 4-5 augusti.

Mitt under brinnande krig (1942) kom dåvarande stadsträdgårdsmästaren Holger Blom på den briljanta idén att starta gratis parkteater för att muntra upp stockholmarnas vid den tiden nedtryckta sinnen. En tradition som lyckligtvis lever kvar än i dag. Och nu är det mindre än två veckor kvar till säsongspremiären 2016.

Urpremiären av Mozarts opera Trollflöjten 2.0 i Parkteaterns egen musikalversion äger rum i Vitabergsparken den 1 juni med bland andra parkteaterchefen själv Sissela Kyle, Tomas Bolme, Vanna Rosenberg, Albin Flinkas m fl i olika roller. Musikalen spelas i stort varje dag hela juni på olika ställen i staden.

På torsdagen fylldes parkbänkarna och de gröna gräsbevuxna kullarna framför scenen i Galärparken med intresserade åskådare när Parkteatern gav smakprov på det rika kulturutbud som väntar i sommar och som vanligt kan avnjutas utan att det kostar något. Gratis kultur till till stockholmarna och alla som besöker staden från 1 juni till sista augusti. Kan det bli bättre? Knappast. Här är hela programmet.