Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-21 20:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/07/04/sommarjobb-att-pigga-upp-miljon/

Epsteins Stockholm

Sommarjobb att pigga upp miljön

Sommarjobbande ungdomar ...

... i Bagarmossen ...

... piggar upp ett par fasader ...

... i centrum ...

... med färg och fantasi.

Liksom förra året piggar sommarjobbande ungdomar med färg och fantasi upp den yttre miljön i Bagarmossen. I år är det de två dystra fasader på Kulturskolan i centrum som får varsin muralmålning som grundar sig i ungdomarnas egna berättelser och intervjuer med andra invånare.

I första omgången är det 16 ungdomar i övre tonåren som i tre veckor målar den ena gaveln efter en skiss som de först arbetat fram. I nästa omgång ska 14 ungdomar göra samma sak på den andra gaveln.

Flera äldre Bagarmossenbor som går förbi när jag betraktar arbetet utropar förtjust ”Å, vad fint det blir!” Det är bara att instämma. Kanske nåt för andra stadsdelar att ta efter. Det är Unga Berättar, en verksamhet i Kulturskolans regi, som ansvarar för projektet.