Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-16 03:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/07/05/ungefar-25-arsjubileum-i-kungsan/

Epsteins STHLM

Ungefär 25-årsjubileum i Kungsan

Lolita Ray och Pierre Ström  inledde årets version av Visor till lunch ...

... i Kungsträdgården ...

... och efteråt blev det samtal med publiken.

Det var ”ungefär” 25-årsjubileum när trubaduren Pierre Ström presenterade premiären för årets förkortade version av Visor till lunch i Kungsträdgården. Med sig på den lilla provisoriska scenen intill Karl XIII:s staty hade han Lolita Ray.

Temat var kärlek i alla dess format. Det blev visor om dygdiga Susanna i Fredmans epistel no 33, Stolta stad, Fred Åkerström-hiten Två tungor som Lolita Ray sjöng, hennes egen kärleksballad Kom, Evert Taubes Så skimrande var aldrig havet m fl.

Mest gripande var kanske författaren och konstnären Olle Svenssons kärleksdikt från 1930-talet som han skrev om sin sommarförälskelse Elsa Granberg, tonsatt och framförd av Pierre Ström. ”Du var den första och förblev den enda.”

Nästa tisdag (Pierre Ström/Frida Braxell) och onsdag (Lolita Ray/Maria Lindström) avslutas Visor till lunch och söndagen den 17 juli är det Stockholms visfestival på Kungsträdgårdens stora scen mellan kl 14 och 18.30. Konferencierpar: Pierre Ström och Lolita Ray.