Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-29 23:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/07/05/ungefar-25-arsjubileum-i-kungsan/

Epsteins Stockholm

Ungefär 25-årsjubileum i Kungsan

Lolita Ray och Pierre Ström  inledde årets version av Visor till lunch ...

... i Kungsträdgården ...

... och efteråt blev det samtal med publiken.

Det var ”ungefär” 25-årsjubileum när trubaduren Pierre Ström presenterade premiären för årets förkortade version av Visor till lunch i Kungsträdgården. Med sig på den lilla provisoriska scenen intill Karl XIII:s staty hade han Lolita Ray.

Temat var kärlek i alla dess format. Det blev visor om dygdiga Susanna i Fredmans epistel no 33, Stolta stad, Fred Åkerström-hiten Två tungor som Lolita Ray sjöng, hennes egen kärleksballad Kom, Evert Taubes Så skimrande var aldrig havet m fl.

Mest gripande var kanske författaren och konstnären Olle Svenssons kärleksdikt från 1930-talet som han skrev om sin sommarförälskelse Elsa Granberg, tonsatt och framförd av Pierre Ström. ”Du var den första och förblev den enda.”

Nästa tisdag (Pierre Ström/Frida Braxell) och onsdag (Lolita Ray/Maria Lindström) avslutas Visor till lunch och söndagen den 17 juli är det Stockholms visfestival på Kungsträdgårdens stora scen mellan kl 14 och 18.30. Konferencierpar: Pierre Ström och Lolita Ray.