Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-17 20:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/07/10/norska-tyrolertoner-pa-stortorget/

Epsteins Stockholm

Norska tyrolertoner på Stortorget

Septetten 6-7 tett´N från Trondheim (Nils Kobberstad närmast) ...

... spelade på Stortorget ...

... och blev fotograferade ...

... av fascinerade turister ... 

... och belönades också för sin glada och svängiga musik.

Mässingsseptetten med det gåtfulla namnet 6-7 tett´N spelade tyrolermusik och andra glada melodier på Stortorget på söndagseftermiddagen till de närvarandes förnöjelse vilket också lockade turisterna att flockas runt de åtta (!) musikerna från Trondheim som belönades för sitt framförande med sedlar och mynt i väskan med den norska flaggan.

Upplysningsvis kan jag för den fåkunnige men intresserade berätta att det är gratiskonsert med miliärorkestrar varje lördag klockan 18.00 på sommaren på Stortorget. Kommande lördag (16 juli) är det Hemvärnets musikkår från Östergötland som står för underhållningen. Samma orkester spelar vid helgens högvaktsavlösningar.