Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-22 14:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/07/22/riskabelt-pa-stadsgardsleden/

Epsteins Stockholm

Riskabelt på Stadsgårdsleden

Riskabel passage ...

... över Stadsgårdsleden ...

... genomförs av tusentals personer varje dag ...

... som inte upptäckt den diskreta förbudsskylten till höger i bilden ...

... och som tvingas springa över den livligt trafikerade leden ...

... och klättra över barriären på andra sidan.

Klungor av människor med småbarn, barnvagnar och resväskor korsar Stadsgårdsleden i höjd med Birkaterminalen. Det ser farligt ut. Här finns inget övergångsställe. Inga trafiksignaler. Bilarna kör fort. Fordon kommer från alla håll. Bussar passerar i ett över vägbanan ”i fel riktning” när de ska köra in till Slussenterminalen. Som tur verkar busschaufförerna vara vana och stannar till för att inte köra på människor som inte ser att bussarna kommer ”från fel håll”.

De flesta gångtrafikanterna verkar vara turister som inte uppmärksammat skylten med den överkorsade fotgängaren i början av rampen ned mot Stadsgården. Därför hamnar de i den här riskabla belägenheten.

Varför ordnar inte staden tydligare skyltning så att inte folk utsätter sig för livsfara, alternativt ordnar ett övergångsställe med tillfälliga signaler tills den nya trappförbindelsen från Södermalmstorg är på plats.