Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-27 00:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/08/13/kulturfestivalerna-avloser-varandra/

Epsteins STHLM

Kulturfestivalerna avlöser varandra

Den koreanska kulturfestivalen i Kungsträdgården på söndagen ...

... bjöd på traditionell koreansk dans (här svärddansen) ...

... liksom dans av modernaste snitt (här K-pop) ...

... och koreansk kampsport (här krossandet av en träskiva med ena foten) ...

... liksom lite lugnare sysselsättning för de minsta (här målning av solfjädrar) ...

... liksom god grillad koreansk mat ...

... uppenbarligen mycket uppskattat av de långa köerna att döma.

Försmak (i koreansk tappning) av kulturfestivalen bjöds stockholmarna på under söndagen i Kungsan. Traditionella koreanska danser (svärddansen och vårnäktergalens dans), men också hypermoderna K-pop, en speciell koreansk musik- och dansstil visades upp av dansskickliga ungdomar.

Unga taekwondoutövare visade upp sina konster och krossade träskivor med bara händerna eller fötterna och i tälten fanns mycket att göra för de minsta som till exempel att måla solfjädrar. Grilloset låg tätt över vissa delar av parken och köerna var femtio meter långa till utskänkningstälten där man kunde köpa Bulgogi till exempel, kolgrillat marinerat nörkött.

Och på tisdag startar Stockholms kulturfestival. I år med franskt tema. Stockholm är en internationell stad och kulturfestivalerna avlöser varandra.