Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-12 06:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/10/07/barnen-hurrar-for-nya-ivar-los-park/

Epsteins STHLM

Barnen hurrar för nya Ivar Los park

Blir det rutschkana också? frågar barnen Stephan Brian, som håller på och bygger upp en liten bondgård med tillhörande lada i Ivar Los park. "Hurra", ropar de när de får jakande svar.

Bygget och upprustningen av lekparken efter konstnären Tor Svaes koncept inleddes på torsdagen. Stephan Brian och Rolf Svartström jobbar effektivt.

Barnens följde intensivt intresserade de nya fantasifulla lekbyggnadernas framväxt.

Ladans ena gavel monteras på plats ...

... och den ena långväggen ...

... och till höger ses "huvudbyggnaden" under färdigställande.

Förskolebarnen klättrar på stängslet och tittar förväntansfullt in på ”byggnadsarbetarna” som är i full gång i Ivar Los park på Bastugatan på Söder. En fantasieggande lekpark skapad av konstnären Tor Svae är under konstruktion.

Innanför stänglset monterar snickarna Rolf Svartström, Stephan Brian och Torbjörn Erlands i hop delarna till en hel liten bondgård med hus och lada med loft och mjölkaffär som de tillverkat i verkstan i Axelsberg.

-Blir det någon rutschkana, frågar barnen.

-Javisst, svarar snickarna.

-Hurra, ropar barnen i korus.

Det blir också en liten kulle med en ko, kalv och en häst i trä som de små får klänga på, berättar Stephan Brian.

Det här är den tredje lekparken som bär Tor Svaes signatur. Den lär bli lika poppis som de två tidigare, Bryggartäppan med Per Anders Fogelströmtema och den i Hammarby sjöstad med varvstema.