Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-23 02:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/10/18/alla-per-anders-fogelstrom-vanner-valkomna-till-stadsarkivet-onsdag/

Epsteins STHLM

Alla Per Anders Fogelström-vänner välkomna till Stadsarkivet, onsdag

Rolf Blondell berättar personliga minnen från sina möten med Per Anders Fogelström när denne var ungdomsledare för klubbverksamheten på Söder på 1940-talet ...

... och ordföranden i Sällskapet Per Anders Fogelströms vänner Kent Josefsson berättar om författaren  ...

... och Ulf Bagge berättar om Per Anders Fogelström, fredsaktivisten, på Stadsarkivet på tisdagen. Samma program (inför Fogelström-året 2017) upprepas på onsdagen (19 oktober). Alla intresserade hälsas välkomna. Ingen entré, gratis kaffe.

Författaren, pacifisten, ungdomsledaren, stadsbyggnadsdebattören med mera, Per Anders Fogelström (1917-1998) skulle fyllt 100 år nästa år, vilket högtidlighålls under beteckningen Fogelström-året hela 1917, med mängder av evenemang, teaterpjäser, föredrag, teveprogram och inte minst utgivningen en tidigare opublicerad roman "Den okuvliga friheten" som Per Anders Fogelström skrev redan 1939, tio år innan den offficiella romandebuten.

På Stadsarkivet hålls i dagarna två, tisdag och onsdag, en slags studiedag för alla som är intresserade att på något sätt deltaga i Fogelström-året, men det är samtidigt öppet för alla stockholmare att delta. Onsdagens program är ungefär detsamma som det som hölls på tisdagen.

Ordföranden i Sällskapet Per Anders Fogelströms vänner Kent Josefsson berättar om Per Anders Fogelströms liv, Göran Eriksson om författarskapet, Ulf Bagge om fredsaktivisten och Rolf Blondell som var med i Sofia Småklubbar och Vitabergsklubben där Per Anders Fogelström var mångårig ungdomsledare berättar personliga minnen. Programmet börjar klockan 14.30 och avslutas strax efler klockan 18. Alla intresserade hälsas välkomna.