Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-22 08:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/10/29/hasse-lindroths-sista-utstallning-pa-nationalgalleriet-som-maste-stanga/

Epsteins STHLM

Hasse Lindroths sista utställning på Nationalgalleriet som måste stänga

Efter 32 år på Skomakargatan 3 i Gamla stan tvingas det konstnärsdrivna Nationalgalleriet stänga nu till årsskiftet.

Konstnären Hasse Lindroth som startade galleriet ställer nu ut där för sista gången ...

... grafiska blad, det här med Slussen som motiv fick två röda prickar redan inom en halvtimme efter vernissagens inledning på lördagen ...

... och här är motivet Stadsgården med i förgrunden Söderbergs trappor, som ska stängas, ...

... och här ses vernissagepubliken närmare betrakta  flera av de färglagda grafiska bladen.

Ett visst vemod vilade i luften när grafikern Hasse Lindroth öppnade dörrarna för sin sista vernissage på det konstnärsdrivna Nationalgalleriet på Skomakargatan 3 i Gamla stan, ett halvt stenkast från Stortorget.

Det var 32 år sedan Hasse Lindroth startade det ickekommersiella konstgalleriet och den sista december går kontraktet ut för gått. Jakten på ny lokal har hittills inte krönts av framgång. Är det kanske någon som har en bra lokal över, helst i Gamla stan, till det snart husvilla Nationalgalleriet.

Hasse Lindroths utställning består till större delen av hans utsökta grafiska blad, en del färglagda, helt eller delvis, med främst Stockholmsmotiv, flera från trakten kring Slussen, men också av ett antal egensinniga fotografier plus fotografier från den pågående Slussenrivningen.