Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-24 06:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/11/26/fransk-storstadsdjungel-projiceras-pa-stockholms-husvaggar-i-kvall/

Epsteins STHLM

Fransk storstadsdjungel projiceras på Stockholms husväggar i kväll

Rätta artikel

Välklädda vilddjur på skorstenar och fasader ...

... visas av den franske konstnären Julien Nonnon ... Foto: Mars Burman

... här på Medborgarplatsen ...

... och här på moskéväggen på Östgötagatan ...

... och här på Götgatan ...

... på fredagskvällen. Och även i kväll lördag ...

... projicerar konstnären Julien Nonnon sin franska storstadsdjungel på stadens husfasader, bland annat på Stadshuset.

Det vrålar och bölar på Medborgarplatsen. På en skorsten projiceras bilder av olika djur. Vad är det som händer?

Det är den franske konstnären Julien Nonnon som kommit till stan (på inbjudan av Filmregion Stockholm-Mälardalen) för att under två dagar underhålla intresserade stockholmare som råkar komma förbi för att betrakta skådespelet.

Han drar från plats till plats och visar sina stillbilder och rörliga bilder i jätteformat. Under fredagskvällen började han på Kapellgränd och visade bilderna på moskéväggen på Östgötagatan och vidare till Götgatan och bilder på en brandvägg och sedan till Medborgarplatsen, Stadsmuseet och Globen.

För lördagskvällen ser schemat ut som följer: Kl 16 - Hantverkargatan 67, kl 17.45 - Stadsbiblioteket, kl 19 - Stadshuset, kl 20.15 - en av Hötorgsskraporna och kl 21.30 - Drottninggatan 88 A.

Varför visar Julien Nonnon bilderna? Han säger sig vilja ifrågasätta våra beteenden genom sin gatukonst och sina rörliga installationer. Exakt hur vet jag inte. Men det är onekligen en vitaliserande upplevelse att betrakta och uppleva hans flyktiga gatukonst på staden husfasader. Chansen finns som sagt också i kväll, lördag.