Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-24 00:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2016/11/26/lang-ko-till-vernissagen-pa-kulturhusets-fotoutstallning/

Epsteins STHLM

Lång kö till vernissagen på Kulturhusets fotoutställning

Rätta artikel

Kön var lång till vernissagen på Kulturhusets utställning Fria fotografers filial, ...

... 150 fotografer som ställer ut. Här Magnus Kaplans porträtt ...

... och här Henrik Mjöbergs bilder ...

... och här Peter Beskows musikerporträtt ...

... och här Bernt Lindgrens arbetarbilder ...

... och här (närmast) Mathias Grates bilder.

De yngsta utställningsbesökarna föredrog att sitta på golvet och kolla bilder i mobilen.

Det blev snabbt fullspikat på Kulturhusets vernissage Fria fotografers filial på fredagskvällen. Kön var lång eftersom maxantalet 360 besökare som tillåts vistas i utställningslokalen samtidigt snabbt uppnåddes. Kanske inte så konstigt eftersom det är hela 150 fotografer, proffs och amatörer om vartannat, som ställer ut. De 150 som först anmälde sitt intresse fick plats att ställa ut.

Det är en brokig blandning fotografi som visas, nästan genomgående bra kvalité,  ungefär som det brukar vara på Planketutställningarna i Vitabergsparken. Absolut sevärt, även om jag kanske tycker att en hundring i entré är i saftigaste laget.

Unga upp t.o.m. 26 år kommer dock in gratis. På måndagar mellan kl 16 och 19 är det allmänt fritt inträde.

Även några av utställarna tyckte att det sved lite att också de måste betala för att besöka sin egen utställning. Dock har de fått varsin gratisbiljett så att de kan gå in utan att det kostar dem något åtminstone en gång underutställningstiden, förutom på måndagarna då. På vernissagen var det dock fritt inträde för alla som kom in.