Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 19:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/02/25/christoffer-hjalmarssons-starka-bilder-fran-kriget-i-ukraina/

Epsteins STHLM

Christoffer Hjalmarssons starka bilder från kriget i Ukraina

Rätta artikel

Tretton civila som dödades när en ukrainsk raket träffade en trådbuss i Donetsk 2015 sörjs av Victoria Gulakova. En av bilderna i  ...

... Christoffer Hjalmarssons starka fotoutställning ...

... som hade vernissage på Galleri Kontrast på lördagen.

"Tusenmilablicken". En man hämtar andan under striderna vid Självständighetstorget i Kiev 2014.

På barnsjukhuset i  Donetsk sitter den skadade trettonåringen Kaleria i en sjukhussäng. Hon visste inte vilken sida av de stridande som avlossade granaten som träffade hennes hus. Bilden togs 2015. 

Katerina Dynina med ettåriga dottern Miroslava försöker från ett skyddsrum ringa sin man Sasha efter att hon fått veta att deras hem i Donetsk träffats av artillerield. Hemmet förstördes men Sasha överlevde. Bilden togs 2015. 

Den vittbereste, prisbelönte frilansfotografen Christoffer Hjalmarsson som jobbat mycket för Expressen, nyss hemkommen från sin femte resa till Ukraina, visar starka bilder från det krigsdrabbade landet i en utställning på Galleri Kontrast, Hornsgatan 8, som hade vernissage på lördagen.

Christoffer Hjalmarssons speciella särmärke är att han kommer människor nära med sin empatiska kamera och skildrar de utsattas lidanden med stark medkänsla.

Trots att det så här på avstånd är omöjligt att sätta sig in i de krigsdrabbade människornas situation lyckas Christoffer Hjalmarsson i sina bilder ändå förmedla en del av den outsägliga smärtan.

Ingen kan förbli oberörd efter att ha sett hans starka bilder.