Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 20:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/03/22/54892/

Epsteins STHLM

Konst för 12 miljoner kronor i nya hotellet At Six på Brunkebergstorg

Hotellkungen Petter Stordalens konstchef Sune Nordgren berättar om konsten på hotellet At Six vid Brunkebergstorg som öppnar i morgon. Här står han framför Jaume Plensas marmoransikte "Mar Whispering" ... 

... och efter visningen hjälpte han till att sätta upp konst på väggen ...

... och här packas Julian Opies screenprint ”Walking in the Rain. London” upp ...

... för att placeras ...

... på sin förutbestämda plats.

I morgon, torsdag, öppnar den norske hotellkungen Petter Stordalens två nya hotell vid Brunkebergs Hobo och At Six i Swedbanks gamla ombyggda huvudkontor.

Det blir rätt lyxiga. Särskilt At Six. Hotellkungens konstchef Sune Nordgren visade runt på tisdagen.

I entrén står en megapjäs på 2,6 ton i marmor som föreställer ett elliptiskt ansikte gjort av skulptören Jaume Plensa. Bara den kostar runt 3,5 miljoner kronor. Sammanlagt är det konst för 12 miljoner kronor i hotellet.

Förstagångsbesökaren som kommer hit får gärna undra om han gått fel och kommit till Nationalmuseum istället, skojade Sune Nordgren.

Efter visningen hjälpte han till att packa och sätta upp konst på väggarna. Jag såg honom sätta upp en stor screenprint av Julian Opie ”Walking in the Rain. London”.

Och överallt var det full fart på byggjobbare och personal som jobbade frenetiskt på alla håll och kanter för att allt ska bli klart till öppningen i morgon.