Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-22 08:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/03/23/lars-ohly-om-angestloppet-antligen-ett-lopp-jag-orkar-springa/

Epsteins STHLM

Lars Ohly om Ångestloppet: Äntligen ett lopp jag orkar springa!

Det var trångt i starten på Götgatan i höjd med Sankt  Paulsgatan ...

... när årets upplaga av Ångestloppet inleddes med några snabba ungdomar ...

... och även förre vänsterpartiledaren Lars Ohly stretade på med partikollegan Karin Rågsjö just bakom sig ...

... medan Mr Kungsträdgården Sam Carlquist tog det lite lugnare ...

... liksom pappan med mobilen ...

... och dagisbarnen ...

... och den kvinnliga polisen.

Förre vänsterpartiledaren Lars Ohly var en av flera hundra deltagare i det årliga 209 meter långa (korta!) Ångestloppet på Götgatan från Sankt Paulsgatan till målet vid entrén till Fountain House, arrangören.

”Tack för idag, äntligen ett lopp jag orkar springa! Och tack för att fler kanske får upp ögonen för att det inte finns något skamligt i att bli sjuk” skrev Lars Ohly på Facebook efter loppet.

Lars Ohly hade partikollegan och riksdagsledamoten Karin Rågsjö storskrattande i bakhasorna när jag med kameran lyckades fånga dem båda i full action ute på banan.

Några av loppets unga deltagare satte full fart direkt i ivern att vinna. Men de flesta tog det lilla lugna som till exempel ”Mr Kungsträdgården”, poeten Sam Carlquist, eftersom alla som ställer upp är vinnare enligt arrangörerna som med det här eventet vill få igång samtal och öppenhet kring psykisk hälsa ”och kanske rasera en och annan fördom” men även få människor att röra på sig och sätta fokus på den viktiga kopplingen mellan fysisk och psykisk hälsa.