Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-20 20:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/04/04/inget-beslut-om-liljeholmsbadet-liberalerna-kraver-en-ny-utredning/

Epsteins STHLM

Inget beslut om Liljeholmsbadet - Liberalerna kräver en ny utredning

Inget beslut fattades om Liljeholmsbadet vid fastighetsnämndens möte på tisdagen. Ärendet bordlades.

Liberalen Richard Bengtsson, vice ordförande i nämnden, är fortsatt kritisk mot majoritetens behandling av Liljeholmsbadets framtid. Här ses han till vänster i bild vid Liljeholmsbadets vänners uppvaktning och överlämning av listor med nästan 3 500 namn för att rädda badet för två månader sedan.

Ärendet om Liljeholmsbadet bordlades vid tisdagens sammanträde i fastighetsnämnden. Liberalernas Richard Bengtsson, vice ordförande i nämnden, är fortsatt kritisk:

Richard Bengtsson säger vidare:

"Den miljon som avsattes bör användas till att anlita en extern aktör som utför en grundlig utredning, eftersom staden tydligen inte klarar av det. Jag vill inte medverka till att lägga ner ett älskat bad med höga kulturhistoriska värden utan att först tagit reda på vilka alternativen är."

Liberalerna vill se en  fördjupad utredning utförd av extern aktör innehållande: kostnadsuppgifter vad gäller att bygga ett nytt bad på samma plats, alternativa renoveringslösningar, exempelvis i enlighet med de som föreslås av föreningen Liljeholmsbadets vänner, undersökning av privata aktörer som är intresserade av att driva badet, alternativa finansieringslösningar.

Det låter som ett rimligt krav.