Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-20 23:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/05/10/tulpanerna-pa-vasagatan/

Epsteins Stockholm

Tulpanerna på Vasagatan

Blomsterprakten på Vasagatan ...

... med ett hav av tulpaner i mittremsan ...

... kommer mig att tänka på en schlager som Alice Babs sjöng på 1950-talet.

Ett hav av tulpaner och pingstliljor i mittremsan på Vasagatan utanför Centralen. En njutning för ögat. Känns som man vore i Holland. Angenämt. Minns plötsligt schlagern (som det hette på den tiden): Tulpaner från Amsterdam och Alice Babs ljuva sång på 50-talet:

”När det våras skickar jag till dej tulpaner från Amsterdam. Jag ska skicka varje dag till dej tulpaner från Amsterdam. När vi ses igen så får min vän tulpaner från Amsterdam, gula, röda, ska de glöda. Jag ska svara och förklara det som inga ord får fram med tulpaner från Amsterdam”

Det var då det …