Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Epsteins STHLM

Inte kattfot, men gullviva, blå viol och mandelblom på Långholmen

2a

Mandelblom på Långholmen ...

4a

... och gullviva ...

3a

... och blå viol (dock ej kattfot som i Evert Taubes Sjösala vals) ...

8a

... visades under naturguidningen på Långholmen på lördagen av den mångkunnige Kristoffer Hahn som här berättar om en blommande lönn ...

7a

.... och här om en blommande ask ...

6a

... och till sist om en blommande sälg.

I Evert Taubes Sjösala vals har ”gullviva, mandelblom, kattfot och blå viol” redan slagit ut på ängen i majsolens sken.

Samma sak just nu, i verkligheten, i majsolens sken på Långholmen, har gullviva, mandelblom, kattfot och blå viol slagit ut, bortsett från kattfot.

Den mångkunnige och spirituelle botanikguiden Kristoffer Hahn visade och berättade om gullviva, mandelblom och viol, (jag tror det var luktviol) och om andra växter och träd under lördagens naturguidning på Långholmen för nybörjare i Botaniska sällskapet i Stockholms regi.

Det började vid Pålsundsbron med löktrav och slutade med den gula skelörten som växte direkt ur muren inte långt från Långholmsbron.

Däremellan betraktade vi blommande lönn och ask, majsmörblommor, lomme och många andra naturens märkvärdigheter.

Jag kan på det allra varmaste rekommendera en naturguidning med Kristoffer Hahn eller någon annan lika kunnig naturguide.

Förutom en stärkande promenad i trevliga människors sällskap kan det ju alltid hända att ett litet flarn av all den kunskap som serveras fastnar i minnet.

Jag tror nästan att jag på egen hand utan hjälp av en naturguide skulle kunna känna igen både skelört och löktrav när jag ser dessa växter i naturen nästa gång. Inte helt säker dock.