Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 03:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/06/01/motiv-ur-per-anders-fogelstroms-romaner-nu-som-frimarken/

Epsteins STHLM

Motiv ur Per Anders Fogelströms romaner nu som frimärken

Rätta artikel

På torsdagen släppte PostNord frimärken med motiv ur Per Anders Fogelströms författarskap ...

... med anledning av hundraårsminnet av hans födelse. Det skedde på Postmuseum där också Kent Josefsson, ordförande i Sällskapet Per Anders Fogelströms vänner, ...  

... höll ett föredrag om författaren och jubileumsåret ...

... och Gustav Mårtenssons, formgivare av frimärkena, signerade ...

... liksom Charlie Göranzon (pojken) och Fredrik Thomasson som är motiv på ett av frimärkena i serien #mittfrimärke, ett av sju som valdes ut bland cirka 20 000 insända bilder i PostNords instagramtävling.

Trots att folk skickar allt färre brev så är intresset för frimärken på topp. När ett antal nydesignade frimärken gavs ut på torsdagen var det fullt med folk på Postmuseum för att att få förstadagsstämplar och lyssna på föredrag.

Kent Josefsson, ordförande i Sällskapet Per Anders Fogelströms vänner berättade inför en fullsatt sal om Per Anders Fogelström (och själv läste jag ett kapitel ur hans debutbok Att en dag vakna) eftersom PostNord släppte fem nya frimärken med motiv ur Stad-serien med anledning av jubileumsåret, det är 100 år sedan Per Anders Fogelström föddes.

En annan ny serie som släpptes samtidigt var #mittfrimärke, sju nya frimärken med motiv som svenska folket skickat in i en via instagram. De sju valdes ut bland cirka 20 000 insända bilder.