Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 21:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/06/03/minidrama-i-det-tysta-pa-stockholm-marathon-fick-lycklig-upplosning/

Epsteins STHLM

Minidrama i det tysta på Stockholm Marathon fick lycklig upplösning

Rätta artikel

Applåder och hejarop ...

... för maratonlöparna ...

... som kämpade tappert ...

... och ibland nästan krockade med folk som skulle ta sig över gatan ...

... och det gällde att skynda sig ...

... för att inte ...

... komma i vägen för löparna ...

... och skådespelet roade delar av publiken.

Samtidigt utspelade sig i skymundan ett litet minidrama. En liten flicka (hon skymtar under kvinnans arm längst till vänster i bilden) hade kommit bort från sin mamma och stod och grät hjälplöst men fick hjälp av det äldre paret och en polis och efter cirka tio minuter kunde hon återförenas med sin mamma. 

Alla var glada och hurrade och applåderade när maratonlöparna passerade förbi, alla utom en liten flicka i femårsåldern som stod grät hjälplöst vid avspärrningen. Tårarna trillade ned för kinderna. Hon var så olycklig och kände sig så övergiven.

Den lilla flickan hade kommit ifrån sin mamma när hon upptäcktes av ett äldre par som grep in och frågade hur det var fatt. Flickan berättade att hon inte visste vart hennes mamma tagit vägen. Hon var otröstlig och mannen frågade om hon hade något telefonnummer. Det hade hon inte.

Så kom det en hjälpsam polis som lyckades klura ut telefonnumret efter att frågat vad fickan hette och var hon bodde. Han ringde mamman som kom efter en liten stund och omfamnade och tröstade sin lilla dotter som brast ut i en befriande hejdlös gråt allt medan plågade löpare efter löpare passerade. Ett minidrama i det tysta med lyckligt slut var över