Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 11:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/06/04/muralmalning-nara-mosebacke-utfors-av-brasilianskt-tvillingpar/

Epsteins STHLM

Muralmålning nära Mosebacke utförs av brasilianskt tvillingpar

Rätta artikel

På Fiskargatan 8, nära Mosebacke torg, skapas just nu ...

... en väldig muralmålning ...

... av det brasilianska tvillingparet ...

 

... Otávio och Gustavo Pandolfo ...

... en målning som tycks skilja sig en del från den preliminära skissen (bilden).

Vid den östra gaveln av Televerkets, från 1913 Stille-Werners, stora tegelkomplex (i dag kontor) mellan Fiskargatan och Svartensgatan nära Mosebacke torg står två brasilianska tvillingar, Otávio och Gustavo Pandolfo, och skapar en väldig muralmålning, en flicka med jympapjuck som håller armen om en liten barfotakompis som det ser ut att bli.

Duon som går under artistnamnet OSGEMEOS har gjort jättelika muralmålningar på många håll i världen. Nu är de ute på en Europaturné med första stopp i Stockholm.

De båda tvillingbröderna sägs vara influerade av hiphop-kulturen ha och bidragit till att utveckla och forma Brasiliens urbana uttryck.

De är nu mitt uppe i arbetet på Fiskargatan 8 och beräknas hålla på i cirka en vecka till innan de är klara. Det är tänkt att muralmålningen ska bestå i fem år. Projektet sponsras av Stockholm Konst, stadens institution för offentlig konst.