Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 02:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/06/12/opinion-for-att-radda-den-roda-stugan-i-alvsjoskogen-fran-rivning/

Epsteins STHLM

Opinion för att rädda den röda stugan i Älvsjöskogen från rivning

Rätta artikel

Rivas eller rustas? Det är frågan ...

... när det gäller den röda stugan ...

... i kanten av Älvsjöskogens naturreservat.

En opinion har startat för att rädda den röda stugan ...

... och staden som äger stugan säger genom sin representant Thomas Schilén på fastighetskontoret att stugans framtid ska utredas förutsättningslöst och att rivningslovet som fastighetskontoret ansökt om på stadsbyggnadskontoret inte automatiskt innebär att staden tänker riva stugan ...

... som har adressen Korkskruven 35.

I kanten av Älvsjöskogens naturreservat med adress Korkskruven 35 ligger en liten idyllisk röd stuga, som hämtad ur en Carl Larsson-målning. Stugan har stått tom i flera år, byggd någon gång i början av 1900-talet. Dess framtid är osäker.

En aktion för att rädda den lite förfallna stugan från rivning har satts igång under namnet ”Rädda röda stugan”.

Flera lokala organisationer har sagt sig vara beredda att engagera sig och bidra med tid och ideell kraft för att bevara stugan, som ägs av Stockholms stad.

Staden handläggare, Thomas Schilén på fastighetskontoret, säger att han fört en dialog med hembygdsföreningen och berättat att staden  förutsättningslöst ska utreda stugans framtid och se om den går att rusta den för en rimlig kostnad. Den är ju inte i bästa skick.

Inga beslut har alltså fattats än om stugans framtid, poängterar Thomas Schilén.

Visserligen har fastighetskontoret lagt in ansökan om rivningslov hos stadsbyggnadskontoret. Men det innebär inte att man tänker riva stugan utan bara att man ska få ett underlag för att se i vilket skick den är och få ett besked om det blir tillåtet att riva om det skulle bli aktuellt.

Och den kommer absolut inte att smygrivas under sommaren när folk är borta på semester garanterar Thomas Schilén när jag ställer frågan direkt.