Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 21:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/06/13/protester-mot-aung-san-suu-kyi/

Epsteins STHLM

Protester mot Aung San Suu Kyi

Rätta artikel

På Mynttorget  demonstrerade på tisdagsförmiddagen en grupp ...

... mot Myanmars (Burmas) statskansler, tidigare fredspristagaren  Aung San Suu Kyi, på statsbesök i Sverige, ...

... för att hon gör för lite för att förhindra diskrimineringen av landets minoriteter.

Aung San Suu Kyi, Myanmars (Burmas) statskansler, tidigare fredspristagaren, på statsbesök i Sverige, har kritiserats för att göra för lite för att stoppa förföljelserna av landets minoriteter som uppgår till en tredjedel av befolkningen.

På tisdagsförmiddagen demonstrerade en liten grupp i regnet på Mynttorget med uppmaningen till Aung San Suu Kyi att ”stoppa folkmordet på Rohingyas", en muslimsk folkgrupp på runt 800 000 invånare som lever under apartheidliknande förhållanden i landets nordvästra del och som nekats medborgarskap i det buddistiskt dominerade Myanmar.