Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 09:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/06/15/premiarvandring-med-mycket-om-per-anders-fogelstrom-i-mobilen/

Epsteins STHLM

Premiärvandring med mycket om Per Anders Fogelström i mobilen

Rätta artikel

Rebecka Pershagen som skapat ljudvandringen om Per Anders Fogelström jublar tillsammans med Stadsmuseets Torvald Olsson Sundelin ...

... för att den nu finns tillgänglig att ladda ned ...

... och så startade  premiärturen på Katarinavägen ...

... och med på turen var bland andra några av de medverkande vars röster hörs i lurarna som Stella Fare ...

... och Victor Lopez och Kurdo Baksi ...

... och här utanför Fjällgatan 30 där Per Anders Fogelström bodde under senare delen av sitt liv måste man läsa brödtexten här nedan för att få reda på vems lite forcerade röst som hörs i mobilens hörlurar.

Premiären för gratisvandringen med Per Anders Fogelström i fokus i mobilen (den s.k. audiowalken, som finns att ladda ner här) ägde rum i solskenet på onsdagen med start på Katarinavägen 19.

Skådespelaren och allkonstnären Rebecka Pershagen, som skapat ljudvandringen, ledde ett sällskap från det första av de femton stoppen på Katarinavägen till det sista vid Nytorget.

Till sin hjälp har hon haft Stella Fare, Agnes Hellström, Kurdo Baksi, Sarah Bohman, Ulrika Knutson, Victor Lopez och Matilda James vilkas röster också hörs i lurarna på vandringen.

Vi fick lyssna till texter av Per Anders Fogelströms och engagerade och kunniga berättelser om hans liv, hans engagemang i olika frågor och självklart om hans romaner.

PS. Själv råkar jag vara med på ett hörn. Och vill man nödvändigtvis höra min röst i mobilen måste man ta sig till Fjällgatan 30, där Per Anders Fogelström bodde och verkade under senare delen av sitt liv.

Appen är nämligen platsspecifik, som det heter. Den funkar bara om man tar sig till de ställen som behandlas på ljudvandringen (för att man inte ska fuska genom sitta hemma i soffan och lyssna på mobilen).