Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-16 18:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/06/18/lekparken-med-huddinges-historia-som-tema-invigdes-pa-lordagen/

EPSTEINS STOCKHOLM

Lekparken med Huddinges historia som tema invigdes på lördagen

Loffes grill (med förebild i verkligheten) var ett av de populäraste inslagen ...

... när Långsjöparkens lekpark med tema Huddinges historia invigdes med tal och konfettiregn på lördagen.

Macken var också populär ...

... liksom bilverkstan ...

... och cementblandaren och villabygget i mexitegel ...

... och roddbåten ...

 

... och det lilla torrdasset.

Miniatyrmacken var kul och egnahemsbygget och skrotgården och det halvsjunkna ångloket, men roligast var nog Loffes grill, åtminstone att döma av hur många kids som klättrade upp på taket, det var som en myrstack.

Loffes grill i original stod på Stuvsta torg i drygt fem decennier och innehades av Elov Loffe Bråtfors som började sin karriär som korvgubbe på Norra Bantorget och sedan stoppade korv på Nestor Karlssons korvfabrik innan han startade eget i Stuvsta 1963.

På lördagen var det det proppat med föräldrar och barn vid invigningen av Långsjöparken med Tema Huddinges, och särskilt Stuvstas och Snättringes, historia.

Lekplatsbolaget har skapat en liten upplevelsepark med små hus innehållande många spännande detaljer som till fullo uppskattades av barnen som låtsasfyllde bensin i bilen, vevade på alla vevar, låtsasblandade cement i cementblandaren, låtsasrodde i den lilla roddbåten i låtsasLångsjön och med möda trängde sig in i det i det pyttelilla torrdasset etc.

Kommunalrådet Malin Danielsson invigde och Ylva Törnlund från Zirkus Lokomotiv höll låda och höjde stämningen.

Mitt betyg på lekparken: 5 av 5.