Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 03:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/06/28/sit-in-demonstration-mot-planerna-att-riva-astoriahuset/

Epsteins STHLM

Sit-in-demonstration mot planerna att riva Astoriahuset

Rätta artikel

En sit-in-demonstration mot planerna på att riva det s.k. Astoriahuset (högst upp på bilden) på Nybrogatan ...

... anordnades av nätverket Rädda Astoria på onsdagseftermiddagen ...

... och samtidigt delade man ut flygblad och informerade förbipasserande ...

... om Länsförsäkringars fastighetsbolag Humlegårdens planer att riva det gamla huset från 1873 och ersätta det med ett modernistiskt kontorskomplex.

Nätverket Rädda Astoria fortsätter kampen för att försöka hindra att det så kallade Astoriahuset på Nybrogatan rivs.

Detta trots att detaljplanen vunnit laga kraft och trots att fastighetsägaren Länsförsäkringars fastighetsbolag Humlegården inte visat något intresse av att skona det gamla vackra 1870-talshuset, ett av få kvarvarande i staden från den epoken.

På onsdagen genomföre nätverket en så kallad sit-in-demonstration framför infarten till huset samtidigt som man delade ut flygblad och informerade förbipasserande om rivningsplanerna.

Från början ville Humlegården riva också den delen av Astoriahuset som vetter mot Nybrogatan (med den gamla biografen) men nöjer sig nu med det man kallar flygeln som i själva verket är huvudfasaden mot den gata mellan Nybrogatan och Grev Turegatan som planerades på 1800-talet men som aldrig anlades.