Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 11:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/06/30/simmarikonen-mikael-rosen-gor-vanadisbadet-till-aret-runt-bad/

Epsteins STHLM

Simmarikonen Mikael Rosén: Gör Vanadisbadet till året runt-bad!

Rätta artikel

Simmarikonen Mikael Rosén instruerade intresserade ...

... vid torsdagens eventkväll på Vanadisbadet.

Mikael Rosén (till vänster)  ...

...  här på bild in action på Korfu (foto: Julianna Pap) anser att staden bör göra om Vanadisbadet till ett året runt-bad genom att köpa in ett modernt tält "till en försumbar kostnad". Det tycker jag låter som en bra idé.

Simmarikonen Mikael Rosén som vunnit nitton svenska mästerskap, tre Vansbrosimningar och numera är förbundskapten i öppet vatten, en gren inom simsporten, besökte Vanadisbadet på torsdagskvällen och hade instruktioner för intresserade.

Han berättade att han försökt intressera Stockholms stad för att köpa ett modernt tält (pris 8 miljoner kronor) som skulle göra att Vanadisbadet också skulle kunna vara öppet året runt.

Men han har ännu inte fått några svar från ansvariga politiker.

Mikael Rosén berättar att dagens moderna tält är helt täta till skillnad till exempel från det som fanns på Eriksdalsbadet.

Själv tycker jag det låter som en bra idé nu när Hagastaden byggs ut och trycket på badet förmodligen kommer att öka kraftigt.

Vad säger idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (s) och andra stadshuspolitiker?