Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-10 06:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/07/15/malmars-makalosa-roade-stora-och-sma/

EPSTEINS STOCKHOLM

Malmars Makalösa roade stora och små

Malmars Makalösa, här Sara Martinsson och Ida Malkolmsson, gästade Galärparken på lördagen. De sjöng och spexade ... 

... och dansade, här Ida Malkolmsson och Johan Bengtsson, ...

... och lät barnen ...

... vara med och skapa en alldeles ny sång ...

... som kom att handla om noshörningen Doris sommarfest ...

... och som framfördes av alla barnen ...

... inför en uppskattande storpublik ...

... som till större delen passade på att picknicka samtidigt.

Grässlänterna i Galärparken var proppade med picknickande sällskap runt Parkteaterns scen när den ambulerande gratisfestivalen Jazz i parken gjorde ett stopp under söndagen på sin sommarturné från Köpenhamn till  Reykjavik.

Personligen roades jag omåttligt (kanske har jag barnasinnet i behåll) av Malmars Makalösa, ett band som spelade svängiga låtar med tokroliga texter främst kanske riktade till den yngre delen av publiken.

En låt handlade om att steka pannkakor, en annan om en dag när allt går fel (trampar barfota på en legobit, halkar på en tvål i badrummet etc), en tredje om att kallas för knäppis "fast det är inte rättvist" bara för att man vattnar kaktusen med julmust eller fyller stövlarna med geggig lera, osv).

Malmars Makalösa höll också en workshop med barnen som själva fick spåna fram en låt som kom att handla om den lilla flodhästen Doris sommarfest till vilken Jesus kom på besök och råkade ramla i tårtan.

Till musik framförde barnen sin koreograferade sång ledd av Ida Malkolmsson och inhöstade välförtjänta applåder.