Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-31 17:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/07/18/noterna-blaste-bort-vid-operakonsert-i-kungstradgarden/

Epsteins STHLM

Noterna blåste bort vid operakonsert i Kungsträdgården

Operasångarna Torstein Forsmo och Felicia Gyllenstig Serrao både sjöng och dansade Glada änkan av Franz Lehár vid konserten i Kungsträdgården på tisdagen...

... och Torstein Forsmo sjöng Till havs ...

... och Felicia Gyllenstig Serrao sjöng en aria ur Figaros bröllop ...

... och Torstein Forsmo och Bengt Krantz sjöng duett, ...

... men när Bengt Krantz skulle börja sjunga Addio av F P Tosti meddelade pianisten Anders Wadenbeck att han saknade ett notblad ...

... som utan att han märkt det blåst i väg vilket uppmärksammats av en kvinna i publiken ...

...  och när konferenciern Claes Remminger återlämnat notbladet till Anders Wadenbeck ...

... kunde han spela och Bengt Krantz sjunga.

När operasångaren Bengt Krantz skulle sjunga sången Addio av Francesco Paolo Tosti från Kungsträdgårdens scen meddelade pianisten Anders Wadenberg att han inte kunde hitta ett av notbladen som fattades.

Lyckligtvis hade en kvinna i publiken sett hur det blåst i väg ned på gruset och middagskonserten kunde fortsätta efter den lilla malören sedan det felande notbladet efter ett tag återbördats till pianisten.

Det var sjätte gången som Jussi Björlingsällskapet ordnade konserten i Kungsträdgården. I år tillsammans med Birgit Nilsson Sällskapet. Och det var (förutom blåst) sol som vanligt som Bengt Krantz, ordförande i Jussi Björlingsällskapet påpekade.

Tenoren Torstein Forsmo sjöng Jussi Björlings paradnummer Till havs och mezzosopranen Felicia Gyllenstig Serrao några danska sånger och en aria ur Figaros bröllop.

Som extranummer avslutade hon och Torstein Forsmo med en sång och dans ur Glada änkan av Franz Lehár

Mycket underhållande alltihop vilket också publiken tyckte som framgick av applåderna.