Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-31 18:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/07/22/blarney-bastards-irlandska-spontankonsert-pa-stora-nygatan/

Epsteins STHLM

Blarney Bastards irländska spontankonsert på Stora Nygatan

Bandet Blarney Bastards tog en öl ...

... och höll en uppskattad spontankonsert ...

... utanför en av de irländska pubarna på Stora Nygatan ...

... som filmades och fotades ...

... och samlade en stor åhörarskara ...

... även om en del av publiken stod försjunken i egna tankar.

På uteserveringen till en av de tre irländska pubarna på Stora Nygatan i Gamla stan satt på lördagseftermiddagen fyra musiker och tog en öl och spelade irländsk folkmusik. Och det svängde ordentligt: ”In Dublin's fair city, Where the Girls are so pretty” etc.

Blarney Bastards kallar de sig och brukar ibland uppträda inne på pubarna. Men den här gången spelade och sjöng de spontant till förbipasserandes glädje som inte sparade på uppskattande applåder eller frivilliga bidrag.

Införandet av gågata på Stora Nygatan möttes med misstro från en del håll när den infördes för tio år sedan. Men man får nog säga att det blev en succé. Folklivet har etablerat sig ordentligt.

Och det är enligt min mening betydligt trevligare att promenera på Stora Nygatan än på Västerlånggatan, som ju är kantad med turistkitsch i var och varannan affär och nästan oframkomlig i turisttider.

PS. För den som inte var närvarande vid den spontana konserten men vill höra hur det lät finns en inspelning med mobil på Facebook som musikerna själva gjorde.