Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-20 14:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/07/30/prideveckan-inledd-med-fem-tuffa-kilometer-pa-djurgarden/

Epsteins STHLM

Prideveckan inledd med fem tuffa kilometer på Djurgården

Först var det glad uppvärmning ...

... och så gick starten för löpningen "Run for Pride" (och för hela prideveckan) och Niklas Andersson från Hässelby SK var först i väg ...

... och också överlägset (helt  oberörd) först i mål ...

... medan andra löpare såg mer slitna ut ...

... efter målgången ...

... och åter andra mer glada än slitna ...

... och några stack ut i egentillverkade tävlingsdräkter ...

 

... och så gällde det att hålla tungan rätt i mun.

Och så till slut kom även konferenciern "Babsan" i mål.

”Run for pride” annonserades som Sveriges första HBTQ-lopp. Det hade premiär på söndagen på Djurgården och inledde årets pridevecka och innehöll både skämt och allvar.

Elitlöparen Niklas Andersson från Hässelby SK tog ledningen direkt från start nedanför Sjöhistoriska museet och avverkade det fem kilometer långa loppet på runt sjutton minuter och var därmed något hundra meter före tvåan i mål.

Konferenciern ”Babsan” i skär utstysel och och stor ljus peruk tog ytterligare drygt tjugo minuter på sig innan hen anlände i målfållan och fick sin medalj runt halsen.

Däremellan anlände de övriga runt två hundra deltagarna i loppet till målet mer eller mindre utmattade och klädda i mer eller mindre fantasifulla tävlingsdräkter.

En del av anmälningsavgiften går till Regnbågsfonden vars ändamäl är att stötta organisationer ute i världen som arbetar med HBTQ-frågor.