Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-16 04:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/08/16/jubel-for-unga-dansare-nar-stadsteatern-visade-smakprov-pa-plattan/

Epsteins STHLM

Jubel för unga dansare när Stadsteatern visade smakprov på Plattan

Lars Epstein
Rätta artikel

Skådespelaren och musikalartisten Sara Jangfeldt  överraskade publiken i trappan ned till Plattan med att sjungande komma ned från Drottninggatan när Stadsteatern bjöd på smakprov ur höstens repertoar. Hon medverkar i succémusikalen Billy Elliot ...

... i vilken också den unge dansvirtuosen David Fridholm är med.

Och här en del ur ensemblen som ska spela Per Anders Fogelströms Våra drömmars stad regisserad av Linus Tunström med premiär 2 november. Det ser jag fram emot.

Anna Sise blåste stora såpbubblor som hon gör i Marionetteaterns föreställning Da-da-da, en pjäs för de allra minsta.

 

Doreen Ndagire, Imenella Mohamed och Niki Tsappos bjöd på sång och dans ur föreställningen Svaret som ska spelas i Vällingby och Skärholmen ...

 

 

... och sambadrottningen Simone Moreno hade enmansshow inför sin konsert i Studion den 18 november.

Sara Jangfeldt, skådisen och musikalartisten, sjöng och dansade bland åskådarna som bänkat sig tätt intill varandra i den breda trappan från Drottninggatan ned till Plattan. Så inleddes Stadsteaterns en timme långa föreställning ned smakprov ur höstens repertoar som spelades upp på en tillfällig utomhusscen på tisdagen.

Sara Jangfeldt spelar mrs Wilkinson i succémusikalen Billy Elliot som fortsätter under hösten. Publiken fick bland mycket annat också se den unge dansvirtuosen David Fridholm som spelar den unge Billy Elliot i musikalen. Han dansade tillsammans med övriga fem unga killar som turas om att spela den unge Billy och hans kompis Michael i musikalen. Deras suveräna framträdande möttes av jubel och stormande applåder.

Bland många andra uppträdde Leif Andrée och det i två olika uppsättningar, dels i Leif, dels i Mina Drömmars Stad, en pjäs som bygger på Per Anders Fogelströms historiska romansvit som har premiär den 2 november.

Personligen är jag förväntansfull inför Fogelström-pjäsen. Hur kokar man ner fem romaner som spänner över ett tidsrum på över hundra år till en teaterföreställning och behåller helhetsperspektivet? Det ska bli spännande att se hur regissören Linus Tunström och alla inblandade och medverkande lyckats med den uppgiften.