Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-21 19:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/08/17/dan-jonsson-misstanktes-for-ofredande-nar-han-fotade-sitt-eget-barn-pa-norrbro/

Epsteins STHLM

Dan Jonsson misstänktes för ofredande när han fotade sitt eget barn på Norrbro

Lars Epstein
Rätta artikel

Händelsevis träffade jag Dan Jonsson alldeles efter att han hindrats att fotografera sin son och hans kamrater som uppträdde med Cirkus Normal på kulturfestivalen på Norrbro under onsdagen ...

... vilket fick mig att ta några egna bilder på Cirkus Normals aktiviteter som en illustration till texten nedan.

Dan Jonsson från Tullinge och hans fru åkte in till kulturfestivalen för att titta på sitt barn och några tyska ungdomar de kände som uppträdde i Cirkus Normals föreställning "Leaving for good" med JugendKunstschule Dresden på Norrbro på onsdagen.

När Dan Jonsson höjde kameran för att ta några bilder kom en ordningsvakt och knackade honom på ryggen och bad honom följa med.

”Jaha, du ska göra en Epstein nu” , sade Dan Jonsson.

"Vill du prata om Epstein ska du veta att han inte bara var här och fotograferade förra året, han var här för två år sedan också" sade vakten.

"Men vad gör vi för fel då?”, frågade Dan Jonsson

"Det kan jag inte svara på”, replikerade vakten som hakat upp sig på att Dan Jonsson fotograferat ”med en sån där kamera”, en Nikon D610 med zoom 70-300.

När ”cirkusdirektören” Janne vidimerat Dan Jonssons uppgifter fick han fortsätta att fotografera.

Efteråt frågade Dan Jonsson, som tagit illa vid sig, vakten vad denne hade för lag som han grundade ingripandet på. ”Ofredande” fick han till svar.

Sedan mejlade han till kulturfestivalen och berättade om incidenten och undrade om det rådde fotoförbud på Norrbro under kulturfestivalen och fick följande ursäkt till svar:

"Tack för ditt mejl. Det råder inte förbud att fota på Norrbro och festivalen och vi ber om ursäkt för att du fått ett felaktigt bemötande, något jag kommer att förmedla vidare till våra ordningsvakter. Deras intention är att de bryr sig om våra besökare, men i detta fall har de agerat felaktigt."