Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-23 13:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/08/19/stad-i-dag-fogelstrominspirerad-pjas-pa-teater-reflex-i-karrtorp/

Epsteins STHLM

Stad i dag - Fogelströminspirerad pjäs på Teater Reflex i Kärrtorp

Lars Epstein
Rätta artikel

Repetitionerna av pjäsen Stad i dag, inspirerad av Per Anders Fogelströms romansvit Mina drömmars stad, ...

... pågår just nu för fullt ...

... på Reflexen i Kärrtorp (här lunchpaus) ...

... och Kent Ekberg regisserar och Greta Sundberg har skrivit manuset ...

... och här ser vi kvinnorna som står i kö till hotellets enda toalett och vrider sig i sin nöd ...

... och här en bild ur en annan scen. 

Inspirerade av andan i Per Anders Fogelströms historiska romanserie Mina drömmars stad har regissören Kent Ekberg och författaren Greta Sundberg skapat en nutida version med namnet Stad i dag.

Hos Per Anders Fogelström är det den 15-årige Henning som en sommardag 1860 ensam kommer invandrande till ett lantligt men föga gästvänligt Stockholm som står i inledningen av industrialiserings- och moderniseringsperioden.

Men människor kommer invandrande till Stockholm också i dag och många möter ett hårt liv. Historien upprepar sig, säger Kent Ekberg.

Ännu inte uppmonterade byggnadsställningar ligger uppallade på delar av scenen på Teater Reflex i Kärrtorp där repetitionerna pågår för fullt med massor av folk på scenen.

Än är det en lång kö med kvinnor som vrider sig av obehag där de står i den långa kön till hotellets enda toalett som ständigt är upptagen, än rör de sig i en formation som svävande flygplan.

Det är massteater på hög nivå, en specialitet för Kent Ekberg, känd för många inte minst från Enskedespelet.

Föreställningen har premiär om en dryg månad onsdagen den 27 september och spelas fram till den 28 oktober. Den måste jag se, Fogelströmbeundrare som jag är.