Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-21 21:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2017/08/25/sista-taltresningen-i-eriksdalsunden/

Epsteins STHLM

Sista tältresningen i Eriksdalsunden

Lars Epstein
Rätta artikel

Frivilliga krafter ...

... i Hellas tennisklubb ...

... reser den här helgen de båda stora tennistälten i Eriksdalslunden för sista gången. Nästa år går det tillfälliga bygglovet ut.

Veteranen Kurt Nyström som kämpat för en permanent tennishall i många år ...

... hoppas nu att staden äntligen ska lämna ett bygglov. Arkitektritningen är sedan länge klar.

I snart hundra år har Hellas tennisklubb verkat i Eriksdalslunden på Söder, på 1920-talet i vattenreningsverkets gamla torrlagda bassänger och sedan 1960-talet i de två stora numera slitna tennistälten som tas ned varje vår och sätts upp igen på hösten.

Den här helgen reser medlemmar i klubben de stora dubbeltältet som innehåller två banor och det mindre tältet med en bana.

Nästa år har de tillfälliga bygglovet som inte kan förlängas gått ut för de båda tälten och klubben hoppas att staden äntligen efter många år ger ett länge efterlängtat bygglov för en permanent hall med fyra banor. Arkitektritning finns men bygglov har inte getts av staden än.

En ny hall med större kapacitet än dagens två tält behövs eftersom Hellas anläggning är de enda inomhusbanorna för tennis på Söder och flera hundra ungdomar står i kö för att delta i tennisskolan utan att kunna få plats under nuvarande förhållanden.