Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-22 01:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2008/10/22/bjuds-svarforaldrar-till-mormorsfest-468/

Fråga om hyfs och stil

Bjuds svärföräldrar till mormorsfest?

Fråga: Min mans mormor ska fylla 100 inom en snar framtid. Mina föräldrar vill väldigt gärna uppvakta henne och när jag bad min svärmor att bjuda in dem till den stora festen som ska hållas kom svaret att mormodern önskat en släktträff istället för ett renodlat 100-årskalas. Alltså var mina föräldrar inte var välkomna på festen.
Rätt eller fel? Borde mina föräldrar bjudas in?

Svar: Om en hundraåring vill fira sin sekeldag med enbart sin egen släkt är det hennes rätt att få precis som hon vill. Det är vänligt och trevligt av dina föräldrar att vilja uppvakta sin svärsons mormor, men hur man än ser det så är dina föräldrar inte släkt med henne. Man kan ju också lätt förstå att detta festföremål vill ha en begränsad skara gäster.

Du skulle inte ha bett din svärmor att bjuda dina föräldrar, det hade hon gjort frivilligt om det hade passat.

Så föreslå dina föräldrar att skicka en blomma eller ett kort till hundraåringen, det är helt rätt.

Magdalena Ribbing