Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 04:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/etikettfragan/2008/10/31/hangel-pa-tag-531/

Fråga om hyfs och stil

Hångel på tåg?

Fråga: Jag åker ofta tåg och har på senare år blivit alltmer besvärad av vad jag skulle vilja kalla offentliga intimiteter mellan en del medresenärer. Det som kan börja med en kyss och en kram kan ibland bli besvärande intimt för andra som sitter i närheten. Ett par gånger har jag bytt plats bara för att jag tycker det är irriterande och besvärande. Jag tycker det som är utöver en vänskaplig kyss eller kram hör privatlivet till. Eller...?

Svar: Du har rätt men dagens samhälle har ju öppnat varje dörr, varje lucka, varje låda och hål till precis allting - vad är privat idag? Många människor har förlorat både känslan för och rätten till sin integritet. Och det är nog inte mycket man kan göra åt detta. Om det är uppenbart sängkammarhångel som du ser så kan du försöka med att vänligt säga till de inblandade ungefär "kanske ni kan spara det där till dess ni är ensamma".

Magdalena Ribbing