Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fråga om hyfs och stil

Avspänd festklädsel?

Fråga: Jag är bjuden på 50-årsfest där klädkoden är ”relaxed med dansskor”.
Vad klär jag mig i?

Svar: Vill du så skulle du kunna ta träningsbyxor och linne, som bör vara “relaxed”. Eller hemmapyjamas. Nej, jag skojar, gör inte det, så har inte inbjudarna menat även om “relaxed” kan tolkas precis hur som helst vilket är just motsatsen till en klädkods syfte.

Allvarligt talat, dessa fåniga påhittade klädkoder är aldrig till nytta för gästerna, trots att inbjudarna alltid tänker sig att vara välmenande och ge gästerna så kallad klädfrihet som oftast blir enbart besvärligt!

Men väljer du som är kvinna en dansvänlig knäkort kjol och en snygg top bör du inte bli helt felklädd i alla fall.

Magdalena Ribbing